[INFO] Naprawa liczników - wskaźników

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szczepaniak23
    Classic
    • 2010
    • 1

witam czy jest sens czyscic rure wychodzaca od turbiny to zaworu EGR..
    jest tam nalot od spalin pewnie po calej dlugosci tej rury...

• Leopold
    Classic
    • 2009
    • 2

WItam forumowiczów!

Bezskutecznie szukałem na tym forum konkretnej porady co zrobić z niedziałającymi licznikami (wskaźnikami) prędkości, obrotów, paliwa i temperatury - czyli wszystkich wskazówkowych, analogowych wskaźników.

Oto podaję linka do super-fachowca, który mi taką usterkę usunął:

Koszt naprawy - tylko 100 zł, czyli o połowę taniej niż u konkurencji.

Polecam!
    LeoPold

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Leopold,
      Nie przyłożyłeś się do szukania: :P
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Leopold
        Classic
        • 2009
        • 2

Dzięki serdeczne. Rzeczywiście, nie przyłożyłem się zbytnio :-)
        Tak czy owak, aby samemu coś takiego naprawić trzeba się trochę znać na elektronice, trzeba mieć choćby śrubokręciki odpowiednie, lutownicę, cynę, kalafonię i inne tego typu gadżety. Nie każdy to ma i nie każdy potrafi to zrobić, pomimo nawet tak wspaniałej (bez sarkazmu to piszę) instrukcji, za którą jestem bardzo wdzięczny.

Poza tym, dobrze jest później sprawdzić prawidłowe działanie liczników, a do tego oprócz wiedzy trzeba mieć jeszcze odpowiedni sprzęt diagnostyczny, np. kabelek i program na PC-ta.

Ja tego wszystkiego nie mam, niestety. Mój post dotyczy raczej nie fachowców, którzy sobie sami wspaniale radzą, ale laików kompletnych albo półkompletnych, do których zaliczam się i ja.

Myślę, że taka informacja o panu, który naprawia liczniki za 100 zł przyda się komuś, kto zaglądnie na tego mojego posta.

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Dobrze, że powstało to forum.

Komentarz

Pracuję...