Bezskutecznie szukałem na tym forum konkretnej porady co zrobić z niedziałającymi licznikami (wskaźnikami) prędkości, obrotów, paliwa i temperatury - czyli wszystkich wskazówkowych, analogowych wskaźników.
Oto podaję linka do super-fachowca, który mi taką usterkę usunął:
Dzięki serdeczne. Rzeczywiście, nie przyłożyłem się zbytnio :-)
Tak czy owak, aby samemu coś takiego naprawić trzeba się trochę znać na elektronice, trzeba mieć choćby śrubokręciki odpowiednie, lutownicę, cynę, kalafonię i inne tego typu gadżety. Nie każdy to ma i nie każdy potrafi to zrobić, pomimo nawet tak wspaniałej (bez sarkazmu to piszę) instrukcji, za którą jestem bardzo wdzięczny.
Poza tym, dobrze jest później sprawdzić prawidłowe działanie liczników, a do tego oprócz wiedzy trzeba mieć jeszcze odpowiedni sprzęt diagnostyczny, np. kabelek i program na PC-ta.
Ja tego wszystkiego nie mam, niestety. Mój post dotyczy raczej nie fachowców, którzy sobie sami wspaniale radzą, ale laików kompletnych albo półkompletnych, do których zaliczam się i ja.
Myślę, że taka informacja o panu, który naprawia liczniki za 100 zł przyda się komuś, kto zaglądnie na tego mojego posta.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Dobrze, że powstało to forum.
Komentarz